У Балаклійському районі завідуюча дитячим садком виписувала подвійну зарплату

Фото: hk.npu.gov.ua

Завідуюча дитячим садком виписувала зарплату за фіктивними табелям обліку робочого часу. В результаті місцевий бюджет постраждав на 50 тис. грн. Жінці оголосили про підозру в підробленні та зловживанні службовим становищем.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Досудове розслідування встановило, що з липня 2019 завідувачка одним з дошкільних навчальних закладів Балаклійського району вносила в табелі обліку завідомо неправдиві відомості про відпрацьований робочий час співробітників, які цей час зовсім не відпрацьовували. Таким чином, підписуючи ці сфабриковані табелі, посадова особа отримувала подвійну заробітну плату.

Слідчі спільно з працівниками СБУ під процесуальним керівництвом Балаклійського відділу Лозівської місцевої прокуратури повідомили жінці про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК.

Згідно з санкціями статей завідувачці загрожує до 5 років тюремного ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, чиновницю Зміївської районної адміністрації судитимуть за службову недбалість. При ремонті даху дитсадка вона підписала акт приймання робіт, вартість яких була завищена більш ніж на 100 тис. грн.